Ordinær generalforsamling 2021

BankParken Tønder indkalder hermed til ordinær generalforsamling.

Tid:  TIRSDAG d. 23. marts 2021 kl. 17:00.

Sted:  Sparekassen Bredebro Lounge på BankParken Tønder.

Pga. de nuværende Covid-19-restriktioner, så skal man skriftligt tilmelde sig generalforsamlingen, og denne vil blive gennemført “virtuelt” via Teams, hvis antallet af tilmeldte overstiger det på dagen gældende forsamlingsloft (p.t. max. 5 personer).

Tilmelding senest d. 15. marts til Per Reifling på e-mail per@reifling.net, hvorefter man vil modtage en invitation til den virtuelle generalforsamling (betinger at man har Teams installeret på sin PC).

Dagsorden i henhold til foreningens vedtægter:

 1. Valg af dirigent
 2. Bestyrelsens beretning
 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab
 4. Fastsættelse af kontingent
 5. Indkomne forslag
 6. Valg af foreningens formand (lige år)
 7. Valg af bestyrelsesmedlemmer og 2 suppleanter:
  – 1 bestyrelsesmedlem (lige år)
  – 1 bestyrelsesmedlem (ulige år)
  – 2 suppleanter (for ét år)
 8. Valg af revisor samt revisor-suppleant (for ét år)
 9. Evt.

Evt. forslag skal være formanden i hænde senest d. 15. marts 2021.

Med sportslig hilsen

Bestyrelsen

BankParken’s nye hovedindgang færdig

Så nåede “mandagsbyggerne” det alligevel inden Jul 💪

Ja, “Hvorfor udsætte til i morgen …” – Med sponsoratet fra Kreditbanken og en lift venligst udlånt af El-Centrum ApS v/ Tommy Nissen samt et par arbejdsdage for vores “mandagsbyggere”, så blev den nye hovedindgang færdig inden Jul 👍

BankParken’s nye hovedindgang (23.12.2020)

Ny hovedindgang til BankParken

Så har “mandagsbyggerne” igen været igang 💪

Endnu engang en stor tak til Kreditbanken for sponsoratet, som gjorde det hele muligt, til El-Centrum ApS v/ Tommy Nissen for lån af liften samt sidst – og ikke mindst – til de trofaste frivillige 👍

Den sidste finish når de helt sikkert også inden forårssæsonen fløjtes op, og bolden igen ruller på BankParken.

Den nye hovedindgang (30.11.2020)

Borgmester Laurids Rudebecks Mindefond

BankParken har søgt og fået fondsmidler fra LR’s Mindefond. Herunder kan du læse lidt mere om “hvordan ordene faldt” på deres hjemmeside, hvad pengene skal bruges til samt – ikke mindst – hvad det hele skal føre til … spændende 🤔

“Det var en stor ære, at repræsentanter fra Laurids Rudebecks Mindefond kunne overrække 10.000 kr til Bankparken Tønder, som var repræsenteret ved Per Reifling. Tidligere borgmester, Laurids Rudebeck var en stor fan af fodbolden i Tønder, og han var med til at blåstemple stadionbyggeriet. Bankparken ønsker at være et multikulturelt sted, hvor der både skal spilles fodbold og kunne afholdes koncerter. Friluftscenen skal lydisoleres og at skabe de bedste rammer for musikken, og det havde Bankparken søgt penge til. Se og hør videoindslaget, hvor vi løfter sløret for hvem der skal holde indvielseskoncerten, når Covid-19 er forbi. Thor Rudebeck og Neel Rudebeck fra fondsbestyrelsen overrakte en stor mobilcheck, som påskønnelse for det store frivillige arbejde der udføres i og omkring Bankparken.”

Link til Facebook: https://www.facebook.com/LRmindefond

Link til video (2 min): https://vimeo.com/477918016

Borgmester Laurids Rudebeck ved rejsegildet på BankParken 21. februar 2014.

BankParken – Vi gør det selv 💪

I forbindelsen med pokalkampen imod Randers FC var DR i Tønder og lavede baggrundsreportager om bl.a. BankParken og dens “frivillige hænder”, som får tingene til at ske – “Vi gør det selv” …

FC Sydvest Tønder gør det selv

FC Sydvest 05 Tønder havde ikke et stadion for otte år siden, men det lavede en flok tidligere fodboldspillere om på 🔧🔨🧰 I dag skal sønderjyderne op mod Superligaklubben Randers FC, når anden runde af pokalturneringen løber af stablen. Du kan se opgøret på DR1 fra klokken 15.45 🙌

Slået op af DR Sporten i Tirsdag den 6. oktober 2020

Kære FC Sydvest, Randers FC vinder, hvis I ellers lover at forblive 11 på banen

Sportsredaktør på Randers Amtsavis, Lars Abildgaard.

Der er ikke mange ting, vi er bange for i Randers. Det skulle da lige være at spille 11 mod 10 i fodbold. Det skyldes mestendels en grufuld oplevelse for to år siden, hvor Randers FC crashede tidligt ud af pokalturneringen med et nederlag til Kolding IF fra 2. division, som ellers spillede i undertal i halvanden time. Egentlig er det ikke noget, vi taler så meget om længere. Men når nu sandheden skal frem.

Ja, selv AGF, som ellers ikke er en modstander, vi regner for det store her på disse kanter, bød på visse genstridigheder, da de var på besøg i Randers til en Superligakamp forleden og fik foræret et point, selv om de spillede det meste af kampen i undertal.

Så kære, FC Sydvest. Hvis I ellers lige vil sørge for at forblive 11 mand på banen, så skulle sagen  være klar, når det store pokalkavaleri rulles ud tirsdag eftermiddag: Den kamp vinder Randers FC. Selvfølgelig gør de det.

Jo jo, nok har vi da bemærket, at selveste Statsradiofonien har meldt deres ankomst i Tønder til en direkte tv-transmission, hvorfor man måske nok kunne mistænke jer gæve sønderjyder for at være klar til at give den et ekstra skud.

Ja, man kunne sågar få den grumme tanke, at jeres nederlag på 0-4 mod Aarhus Fremad i 2. division i den forgangne weekend, er et udtryk for, at I har valgt at gemme de bedste dansetrin til ugens store pokalpolka.

Men os snyder I ikke. Det er ikke glemt, at regionens Superligahold – I ved, dem med ham sportschefen med det flotte lange hår, som vi misunder en kende – i sommer snuppede et pokaltrofæ, som vi  vel nok havde tænkt, skulle have stået i Randers.

Ej, heller er det glemt, at selvsamme Superligahold nu svømmer i et bassin af amerikanske dollars, som vi da nok havde set, at vi skulle have dykket ned i. Så kan det godt være, at det ikke er noget, I skal have skyld for i den sydvestlige del af Sønderjylland, hvor vi egentlig har indtryk af, at I er et ganske behageligt folkefærd.

Men lige denne her gang kommer det altså til at gå ud over jer, kære FC Sydvest. Hedder I i øvrigt også 05?  Eller er det snarere et bud på resultatet? For os lyder det som et passende facit, når vi nu alligevel skal ud at køre efter det.

God kamp!

Af Lars Abildgaard laab@amtsavisen.dk

Ni skæve grunde: Derfor slår FC Sydvest Superliga-hold

JV Tønder-journalist Michael Ehrhorn ser “gode” chancer for FC Sydvest i tirsdagens ellers ret svære pokal-duel mod Randers FC. Foto: Uwe Iwersen.

Der er masser af gode grunde til, at FC Sydvest tirsdag slår Superliga-holdet Randers FC ud af Sydbank Pokalen.

Lad os bare erkende det. Det bliver nok en smule vanskeligt, når FC Sydvest tirsdag tager imod Superliga-holdet Randers FC i 2. runde af Sydbank Pokalen.

Ikke desto mindre har Jydske Vestkysten samlet de bedste – om end lidt bizarre – grunde til, at FC Sydvest sagtens kan skabe overraskelsen.

Først historikken, og vi ved jo, at den gør ondt på hestene. Sidst Randers FC røg ud af pokalen, røg de ud til SønderjyskE. De har stadig sønderjyske traumer.

FC Sydvest tabte i weekenden 4-0 til Århus Fremad, men, men men. Det er blot et tegn på, at de har fuldt fokus på pokalkampen og lige skulle lade op. Holdet havde ikke tid til Århus Fremad!

FC Sydvest har så kun vundet to af de seneste ni kampe i BankParken. Til gengæld var den ene i pokalen over FC Fredericia. BankParken ér et pokalfort.

Der er 219 kilometer fra Cepheus Park i Randers til BankParken. Det er ret langt, og sådan en tur er jo udmattende. Ifølge mine helt egne beregninger taber Randers-spillerne én procent energi pr. 10. kørte kilometer. Det vil sige, at de når at tabe 21,9 procent energi og møder op i Tønder på 78.1 procent. Det er altså ikke nok til at avancere.

Og tilbage til historikken. Randers FC vandt i hele sidste sæson kun fire kampe på udebane. De tabte ti kampe. TI!

Randers FC har kun vundet to af sine seneste syv udekampe i Superligaen. Hestene er desuden massivt pressede efter to nederlag i træk. Fokus er på Superligaen – ikke en fjollet tirsdagskamp i Tønder – indrøm det bare.

Den store Randers-fan og TV-vært Christian Degn møder op til kampen iført en FC Sydvest-trøje. Samtidig er der en spiller på FC Sydvest-holdet, der hedder Christian Degn. Det er sådan noget, der kun kan psyke en modstander.

I de ti sæsoner, FC Sydvest har været med i Sydbank Pokalen, er man kun kommet videre fra 2. runde to gange. Hvem vil ikke gerne slå den?

Og måske vigtigst. Turneringen hedder Sydbank Pokalen. Det må næsten favorisere hold fra syd. Det underbygges fint af, at SønderjyskE i sidste sæson vandt det hele.

Af Michael Ehrhorn miceh@jfmedier.dk

Live i tv: Fodboldfans i hele landet er med i BankParken

Der er masser af plads i BankParken i Tønder.  På grund af corona-reglementet åbnes dog kun for, at 310 tilskuere lukkes ind på stadion på tirsdag, når ligaholdet Randers stiller op til pokalkamp i Tønder.
Foto: Kurt Gabs

Danmarks Radio har godkendt forholdene på BankParken i Tønder, og dermed er der grønt lys for direkte tv-transmission af pokalkampen mellem FC Sydvest og Randers. Kun 310 tilskuere lukkes ind på stadion.

FC Sydvest 05 Tønder leverede en mindre sensation, da det lokale 2. divisionshold sendte FC Fredericia fra 1. division ud af den landsdækkende pokalturnering, der hedder Sydbank Cup.

Resultatet gav genlyd i fodbold-Danmark og nåede helt ind til Danmarks Radio (DR). Via  Divisionsforeningen fik DR kontakt til FC Sydvests formand Thorsten Kammer Simonsen med meddelelsen om, at man påtænkte at sende kampen på TV ” live”.

– Helt fantastisk, svarede formanden, og siden da har de forskellige udvalg arbejdet med at tilrettelægge det hele, så det kan blive en festdag for både holdet og ikke mindst hele lokalområdet.

Da FC Sydvest sidst mødte et ligahold, var det AGF, der troppede op på den dengang halvfærdige BankParken. Dengang fyldte cirka 1000 tilskuere godt op på tribunerne. Faktisk er der tale om stadionrekord. Sådan bliver det ikke tirsdag den 6. oktober, når Randers lægger vejen forbi.

– Vi er jo underlagt corona restriktioner, hvilket betyder, at kun 310 tilskuere må tage plads på tribunerne. Det er jo ærgerligt, for en sådan kamp burde samle langt flere, siger Thorsten Kammer Simonsen, der så sammen med fansene kan trøste sig med, at ingen er forhindret i at opleve kampen på skærmen derhjemme.

DR har netop været på besøg i Tønder og godkendt forholdene, så nu kan de mange udvalg under FC Sydvest gøre alt klar til festen, der altså for alvor starter tirsdag kl. 16, når de to hold løber på banen.

Det utraditionelle kamptidspunkt skyldes, at der ikke er lysanlæg på banen, så både kampen plus eventuel forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence skal være afviklet, inden mørket falder på.

Af Uwe Iwersen UIW@jv.dk

TV-kendis kan ende i Sydvest-trøje for en god sag

TV-værten Christian Degn skal til pokalfodbold i Tønder. Under optagelsene til Hammerslag-programmerne var han flere gange forbi Tønder sammen med Nybolig-mægler Michael Riis.
Arkivfoto: Erik E. Petersen.

Den tidligere “Hammerslag” og nuværende “Hvem vil være millionær”-vært Christian Degn kan havne i en FC Sydvest-trøje til pokalkampen mellem FC Sydvest og Randers FC.

Tirsdag bliver en stor dag for fodboldholdet FC Sydvest, når 2. divisionsholdet skal op mod Superliga-profilerne fra Randers FC i Sydbank Pokalen.

På grund af corona-restriktionerne bliver der ikke fyldt på lægterne til storkampen, men et af ansigterne, der tropper op, bliver et velkendt et af slagsen.

BankParken får nemlig besøg af TV-værten Christian Degn, der er kendt fra programmer som Hammerslag, Nybyggerne og Hvem vil være millionær. Og det er et hav af tilfældigheder, der bringer ham til Tønder.

– Jeg har sagt ja til at være ambassadør for konceptet “Fodboldtrøjefredag”, hvor folk møder på arbejde iført fodboldtrøje og giver en donation til Børnecancerfonden. Samtidig med det er der den dejlige pokalturnering, hvor FC Sydvest og Randers FC trækker hinanden. Så er der en, der skriver til mig på Twitter, at FC Sydvest har en spiller, der hedder Christian Degn. Det skynder jeg mig at dele på Instagram, hvor jeg skriver, at man skal glemme alt om Messi og Ronaldo. Ham her kan noget!, siger Christian Degn, der er glødende Randers FC-fan.

De to Christian Degn’er kommer gennem opslaget i kontakt med hinanden, og fodboldspilleren inviterer TV-værten til pokalkamp.

– Det er en lang tur, men jeg tænkte, at det kunne være sjovt. Så slog det mig, at vi jo også har “Fodboldtrøjefredag” i den uge, så måske kunne man bruge det til noget, lyder det fra TV-værten.

I forbindelse med konceptet Fodboldtrøjefredag har Christian Degn valgt at sætte sin egen stolthed på spil.

Jeg synes, at det her kan noget ganske særligt. Det er en sjov måde at gøre noget godt på.

Hvis FC Sydvest inden tirsdag kan nå at samle mindst 10.000 kroner ind til Børnecancerfonden, så tropper han op i en FC Sydvest-trøje. Et realistisk scenarie, der er lidt en kniv i hjertet for Randers-tilhængeren.

– Randers FC’s pressechef så også meget skuffet ud, da jeg fortalte, hvad jeg havde tænkt mig. Så begyndte jeg at snakke om, at vi jo støtter kræftramte børn, og så hjalp det lidt, smiler han.

Gennem sin status som kendis er TV-værten glad for, at han kan være med til at støtte et godt formål alene ved at iklæde sig en fodboldtrøje.

– Hvis jeg skal bruge alt det her kendis-fis til noget, så er det da netop sådan noget som det her, hvor det giver perfekt mening. Og så håber jeg, at kampen tirsdag for alvor kan blive et startskud til konceptet med fodboldtrøjer og støtte til Børnecancerfonden. DR har sagt, at de vil lave noget på det, og konceptet er det første af sin slags i Danmark, understreger Christian Degn.

Randers FC er klare favoritter i tirsdagens kamp.

Det er også et faktum, som Christian Degn tilslutter sig, men han er ikke i tvivl om, at FC Sydvest har en chance for at skabe sensationen.

– Det har de absolut. Det er jo lige netop derfor, vi elsker fodbold så meget. På papiret burde det bedste hold altid vinde, men man kan have held på dagen, taktisk snilde og den helt rette indstilling, og så kan pokalturneringen skabe store overraskelser, udtaler han.

Christian Degn er stor fan af de blå heste fra Randers FC, og af samme grund er det lidt af et stik i hjertet at bære modstanderholdets trøje.
Foto: Kristian Fredslund/Randers FC

Spørgsmålet til 10.000 kroner er så, hvordan TV-værten tror, kampen ender.

– Det er sådan en kamp, hvor man som Sydvest-spiller ikke kan undgå at blive tændt. Der er tv på, og jeg ville da selv ligge søvnløs natten op til. Jeg håber på en lille Randers-sejr, men jeg tror, at jeg vil komme med et kækt bud med masser af mål. 2-3 til Randers, og så laver Christian Degn begge mål for Sydvest, griner Christian Degn.

Christian Degn under pokalfinalen mellem Randers FC og Esbjerg fB tilbage i 2006, hvor Randers vandt pokalturneringen.
Foto: Randers FC

Af Michael Ehrhorn miceh@jfmedier.dk