Ni skæve grunde: Derfor slår FC Sydvest Superliga-hold

JV Tønder-journalist Michael Ehrhorn ser “gode” chancer for FC Sydvest i tirsdagens ellers ret svære pokal-duel mod Randers FC. Foto: Uwe Iwersen.

Der er masser af gode grunde til, at FC Sydvest tirsdag slår Superliga-holdet Randers FC ud af Sydbank Pokalen.

Lad os bare erkende det. Det bliver nok en smule vanskeligt, når FC Sydvest tirsdag tager imod Superliga-holdet Randers FC i 2. runde af Sydbank Pokalen.

Ikke desto mindre har Jydske Vestkysten samlet de bedste – om end lidt bizarre – grunde til, at FC Sydvest sagtens kan skabe overraskelsen.

Først historikken, og vi ved jo, at den gør ondt på hestene. Sidst Randers FC røg ud af pokalen, røg de ud til SønderjyskE. De har stadig sønderjyske traumer.

FC Sydvest tabte i weekenden 4-0 til Århus Fremad, men, men men. Det er blot et tegn på, at de har fuldt fokus på pokalkampen og lige skulle lade op. Holdet havde ikke tid til Århus Fremad!

FC Sydvest har så kun vundet to af de seneste ni kampe i BankParken. Til gengæld var den ene i pokalen over FC Fredericia. BankParken ér et pokalfort.

Der er 219 kilometer fra Cepheus Park i Randers til BankParken. Det er ret langt, og sådan en tur er jo udmattende. Ifølge mine helt egne beregninger taber Randers-spillerne én procent energi pr. 10. kørte kilometer. Det vil sige, at de når at tabe 21,9 procent energi og møder op i Tønder på 78.1 procent. Det er altså ikke nok til at avancere.

Og tilbage til historikken. Randers FC vandt i hele sidste sæson kun fire kampe på udebane. De tabte ti kampe. TI!

Randers FC har kun vundet to af sine seneste syv udekampe i Superligaen. Hestene er desuden massivt pressede efter to nederlag i træk. Fokus er på Superligaen – ikke en fjollet tirsdagskamp i Tønder – indrøm det bare.

Den store Randers-fan og TV-vært Christian Degn møder op til kampen iført en FC Sydvest-trøje. Samtidig er der en spiller på FC Sydvest-holdet, der hedder Christian Degn. Det er sådan noget, der kun kan psyke en modstander.

I de ti sæsoner, FC Sydvest har været med i Sydbank Pokalen, er man kun kommet videre fra 2. runde to gange. Hvem vil ikke gerne slå den?

Og måske vigtigst. Turneringen hedder Sydbank Pokalen. Det må næsten favorisere hold fra syd. Det underbygges fint af, at SønderjyskE i sidste sæson vandt det hele.

Af Michael Ehrhorn miceh@jfmedier.dk

Skriv et svar