Live i tv: Fodboldfans i hele landet er med i BankParken

Der er masser af plads i BankParken i Tønder.  På grund af corona-reglementet åbnes dog kun for, at 310 tilskuere lukkes ind på stadion på tirsdag, når ligaholdet Randers stiller op til pokalkamp i Tønder.
Foto: Kurt Gabs

Danmarks Radio har godkendt forholdene på BankParken i Tønder, og dermed er der grønt lys for direkte tv-transmission af pokalkampen mellem FC Sydvest og Randers. Kun 310 tilskuere lukkes ind på stadion.

FC Sydvest 05 Tønder leverede en mindre sensation, da det lokale 2. divisionshold sendte FC Fredericia fra 1. division ud af den landsdækkende pokalturnering, der hedder Sydbank Cup.

Resultatet gav genlyd i fodbold-Danmark og nåede helt ind til Danmarks Radio (DR). Via  Divisionsforeningen fik DR kontakt til FC Sydvests formand Thorsten Kammer Simonsen med meddelelsen om, at man påtænkte at sende kampen på TV ” live”.

– Helt fantastisk, svarede formanden, og siden da har de forskellige udvalg arbejdet med at tilrettelægge det hele, så det kan blive en festdag for både holdet og ikke mindst hele lokalområdet.

Da FC Sydvest sidst mødte et ligahold, var det AGF, der troppede op på den dengang halvfærdige BankParken. Dengang fyldte cirka 1000 tilskuere godt op på tribunerne. Faktisk er der tale om stadionrekord. Sådan bliver det ikke tirsdag den 6. oktober, når Randers lægger vejen forbi.

– Vi er jo underlagt corona restriktioner, hvilket betyder, at kun 310 tilskuere må tage plads på tribunerne. Det er jo ærgerligt, for en sådan kamp burde samle langt flere, siger Thorsten Kammer Simonsen, der så sammen med fansene kan trøste sig med, at ingen er forhindret i at opleve kampen på skærmen derhjemme.

DR har netop været på besøg i Tønder og godkendt forholdene, så nu kan de mange udvalg under FC Sydvest gøre alt klar til festen, der altså for alvor starter tirsdag kl. 16, når de to hold løber på banen.

Det utraditionelle kamptidspunkt skyldes, at der ikke er lysanlæg på banen, så både kampen plus eventuel forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence skal være afviklet, inden mørket falder på.

Af Uwe Iwersen UIW@jv.dk

Skriv et svar